Viron 3

Viron3 je tretja generacija kajtov, namenjena začetnikom in šolam. S svojo varno, intuitivno in nežno naravo ponuja popoln vstop v svet kajtanja. Je igriv in enostaven. Na njem se lahko z lahkoto učijo začetniki in tudi otroci, sak premore vse funkcije zahtevnejših kajtov, ob tem pa je neprimerno nežnejši. Na Vironu se tako lahko naučite vsega potrebnega za varen začetek, izognete pa se agresivnim vlekom in nesrečam, saj Viron zvesto odpušča začetniške napake.
Zaradi svojega debelega profila proizvaja manj vleka in hitrosti. Kratek profil kajta (nizek aspect ratio) tudi močno olajša dvigovanje iz vode, zaradi česar lahko čas bolje izkoristite.
Tudi safety sistem je optimiziran, tako da ob vsaki nepredvideni situaciji omogoči popolno izgubo moči. Zaradi teh karakteristik je učenje z njim hitro, zabavno in veliko manj stresno.

Tehnične posebnosti:
Safety sistem zagotavlja ob uporabi popolno izgubo moči. Ponoven štart je enostaven, saj je celoten kajt optimiziran tako, da se vrvice kar najmanj zapletajo.


Za razliko od drugih Flysurfer foil kajtov, se Viron na bridle linijah ne nastavlja. Nima mixer sistema. Zaradi tega ima kajt bolj direkten in bolj lahkoten občutek na baru, kar je zelo primerno za učenje. Ob pospeških se sprednji rob (leading edge) kajta splošči, kar zaustavi nenadno pospeševanje skozi veterno okno. Zaradi tega je kajt nežnejši in bolj predvidljiv tudi v močnejšem vetru.

Ker je kajt namenjen uporabi v šolah, mora biti vzdržljiv. Pri Flysurferju se zavedajo, da šolski kajti zaradi nenehnih trdih pristankov nimajo lahkega življenja. Zato so pri Vironu uporabili posebno mešanico vzdržljivih materialov, dvojnih šivov in posebnih ojačitev na kritičnih mestih.


Pri učenju kajtanja ni hujšega, kot dolgo čakanje na to, da se kajt po padcu pobere iz vode. Predvsem v malo vetra lahko s tem izgubimo veliko časa. Zato ima Viron3 posebno funkcijo avtomatskega dvigovanja iz vode. Zaradi debelega profila in oblike kajta, se Viron z lahkoto dvigne že ob najmanjših pravilnih impulzih.V primerjavi s predhodnikom se enostavneje napihne, tudi takrat, ko zaradi agresivnega padca v vodo izgubi notranji pritisk.


Kanal speljan na zadnjem robu kajta poskrbi, da voda ali pesek med letenjem spolzita ven in odtečeta skozi odprtine na robu krila.