Speed 5

Odkrij nove dimenzije!

 

Speed5-Gallery08

 

Speed 5 združuje zabaven dizajn z maksimalno uporabno vrednostjo. V vlogi izjemnega all-arounderja vas bo kajt nedvomno prepričal. Odlikuje ga hitrejše in direktnejše obračanje, omamen čas letenja in izjemna zmogljivost. Edinstvena vsestranskost navdihuje v vseh disciplinah in navdušuje tako začetnike, kot profesionalce.

Pri razvoju Speed linije je v ospredju uporabna vrednost. Tako se kajti kar najbolje odrežejo v vseh pogojih, obenem pa so izjemno zabavni. Nova generacija je ostala zvesta svojim predhodnikom. Dodatno pa navdušuje s stabilnostjo, hitrostjo in  odzivnostjo. Dviganje iz vode še nikdar ni bilo lažje in depower večji. Vse to potrjujejo tudi izkušnje iz sezone na Neretvi. Več kajtarjev, ki so testirali naša Speeda 9.0 in 12.0m, je zatrdilo, da je najboljši kajt, ki so ga vozili v življenju.

 

Speed5-Gallery07-1

 

Tehnične lastnosti:

 

- Deluxe+ material

DLX+ je od svojega predhodnika močnejši, nov premae zmanjšuje poroznost. Obenem je tudi odporen proti strganinam in svoje lastnosti zadržuje dlje.

 

- Triple depower technology

Stari znanec Flysurfer kajtov, pa vendarle še nepremagan. Vlek kajta z oddaljevanjem bara namreč zmanjšamo na kar tri načine.

+ zmanjša se kot (angle of attack)

+ oblika profila se spremeni v manj agresivno

+ zmanjša se aktivna površina

S tem pridobimo ogromen uporaben razpon (wind range) in idealno, natančno vodljivost.

 

- Double Cordwise Ballooning

Zmanjšuje gubanje celic kajta, na absolutni možni minimum. S tem zagotavlja, da kajt tudi v praksi obdrži izračunane optimalne krivine. Dvojni in lepljeni šivi dajejo kajtu posebno gladkost. Ta optimizira aerodinamiko, še posebej glide ratio (razmerje med razdaljo preleteno naprej in razdaljo preleteno navzdol), ter low end kajta.

 

- Rigid foil technology

Plastične paličice v sprednjem robu kajta naredijo profil bolj tog. To še dodatno izboljšuje stabilnost in zmanjšuje upor.

 

- Automatic drainage system

Kanal speljan na zadnjem robu kajta poskrbi, da voda ali pesek med letenjem spolzita ven in odtečeta skozi odprtine na robu krila.

 

 - Strong Construction

Popolnoma nova notranja konstrukcija dviga kvaliteto na višji nivo. Dvojni šivi, dodatno lepljena rebra in več celic dajejo kajtom še več stabilnosti kot prej.

 

- Full depower safety upgrade kit (FDS)

Običajno je Speed5 opremljen s sistemom frontline safety (FLS). Če pa vam je bolj všeč safety sistem s peto linijo, so za vas razvili set za nadgradnjo FDS, ki ga lahko dokupite posebej.

 

- LIROS Dyneema Lines

LIROS linije so proizvedene v Nemčiji in se tako tudi ponašajo s pregovorno nemško kvaliteto. Zahvaljujoč njihovim močnim vlaknom so lahko Flysurferjeve vrvice tanjše, njihova nosilnost pa ostaja nezmanjšana.

 

 

Velikosti: 6.0, 9.0, 12.0, 15.0, 18.0, 21.0m