Sonic RACE

SONIC RACE

Sonic RACE, je novejši in agresivnejši brat modela Sonic2. Namenjen je professionalnim tekmovalcem, ki želijo premikati meje mogočega.
Pri Sonic RACE modelu ni kompromisov, saj ekstremna učinkovitost in hitrost ne dopuščata prostora za nežnost in napake.

Pri Flysurfer razvijalcih je čutiti močno naklonjenost k dirkalnem aspektu kajtanja. Izboljšav dirkalnih produktov se lotevajo z znanstveno natančnostjo in velikimi vložki. Pri razvoju poleg samih ustvarjalcev sodeluje tudi ekipa športnikov, ki s svojimi izkušnjami in mnenji oblikuje smer v katero se produkt razvija.

Izboljšane tehnične lastnosti so privedle do osupljivih hitrosti, ki jih kajt lahko doseže. Omogoča tudi vožnjo v tako malo vetra, da še sami ne moremo verjeti njegovim zmogljivostim.

 

 

 

 

TEHNIČNE LASTNOSTI

## X-Light Fabric
V malo vetra in napetih tekmah, šteje prav vsak gram teže. Zato so na kajtu Sonic RACE uporabili novo X-Light tkanino z izboljšano vzdržljivostjo, nepropustnostjo in izjemno majhno težo (le 32g/m²).
## 3-Level Bridle Design (A, B, Z)
Dodatno zmanjšanje teže so dosegli tudi z novim sistemom vrvic. Namesto štirih nivojev vpetja vrvic, so uporabili le tri. To je zmanjšalo tudi upor vrvic v vetru za kar 30%, s čimer Sonic race lahko gladko zareže skozi zrak.

 

## Modern Competition Technology

V sodelovanju z razvojno ekipo so tudi tekmovalci trdo garali, da bi zagotovili popolno uravnotežen kajt. Sonic RACE ima najkrajše možne linije (12-17m, odvisno od izbrane velikosti kajta), kar zagotavlja izjemno hitro obračanje kajta nizko nad vodo. Nov mixer sistem, s katerim nastavljamo
karakteristike samega kajta je ena od najnaprednejših uporabljenih tehnologij. Zaradi visokega aspect ratia je zahtevna naloga uravnavati vpadni kot celotnemu profilu, kar pa so pri Flysurferju rešili s pametnim sistemom škripcev, ki soramerno prilagaja spremembo pozicije bara skozi celoten profil.

 

## Automatic drainage system
Kanal speljan na zadnjem robu kajta poskrbi, da voda ali pesek med letenjem spolzita ven in odtečeta skozi odprtine na robu krila.
## IKA registered
Ker je Flysurfer še posebej predan hitrostnemu dirkanju s kajtom, so se potrudili in tudi model Sonic RACE registrirali. To pomeni, da se lahko s Sonicom udeležite vsakega uradnega IKA dogodka. Pred tem pa mora seveda tudi vsak tekmovalec osebno prijaviti sebe in svoj kajt.
Link za osebno registracijo kajta:

IKA-Registration