Sonic 2

Sonic 2, je druga generacija Sonic kajta, ki se od svojega predhodnika krepko razlikuje in ga zato tudi lepo prekaša. Sonic 2 je utelešena vizija moderne in napredne dirkalne oblike. Vsi detajli stremijo k enemu cilju: zmogljivosti. Sonic2 je uravnotežen in odziven, ter s svojo lahko konstrukcijo, ter fino aerodinamiko ponuja edinstveno izkušnjo.

xSonic2_Leichtbau.jpg.pagespeed.ic.mvYr87mFVP

 

Tehnične posebnosti:

 

– Double Cordwise Ballooning

Zmanjšuje gubanje celic kajta, na absolutni možni minimum. S tem zagotavlja, da kajt tudi v praksi obdrži izračunane optimalne krivine. Dvojni in lepljeni šivi dajejo kajtu posebno gladkost. Ta optimizira aerodinamiko, še posebej glide ratio (razmerje med razdaljo preleteno naprej in razdaljo preleteno navzdol), ter low end kajta.

– Flat Winglet Technology

Zmanjšuje aerodinamični upor, ki ga krilo ustvarja med letenjem.  V praksi to pomeni opazno izboljšavo pri vzgonu. Hkrati pri obračanju zagotavlja konstantnejši vlek.

 

– Maximum pressure valves

Odprtine v sredini kajta nudijo kar največji tok zraka v notranjost. Tako se kajt napolni hitreje. Odmično ločilo v notranjosti odprtine usmerja veter v notranjost kajta, ne glede na kot (angle of attack). Večji notranji pritisk seveda pomeni, da je profil kajta trdnejši in s tem bolj odziven in stabilen.

 

– Lightweight construction

Sonic2 ima edinstveno sestavo materialov. Zgornji del krila, je narejen iz LOTUS materiala, zaradi česar je gladkejši in ga v malo vetra lažje dvignemo iz vode. Spodnji del, iz DELUXE materiala, pa pripomore k večji neposrednosti in dopušča bolj odziven bar z več feedbacka. Rebra in druge notranje konstrukcije so pod pritisko prečno toge, kar seveda podaljšuje življensko dobo.

 

– Triple depower technology

Stari znanec Flysurfer kajtov, pa vendarle še nepremagan. Vlek kajta z oddaljevanjem bara namreč zmanjšamo na kar tri načine.

+ zmanjša se vpadni kot kajta(angle of attack)

+ oblika profila se spremeni v manj agresivno

+ zmanjša se aktivna površina

S tem pridobimo ogromen uporaben razpon (wind range) in idealno, natančno vodljivost.

 

– Sharp mini ribs

Število celic na zadnjem robu je podvojeno. To povečuje stabilnost in zmanjšuje turbulence, ki jih kajt proizvede.

 

– Automatic drainage system

Kanal speljan na zadnjem robu kajta poskrbi, da voda ali pesek med letenjem spolzita ven in odtečeta skozi odprtine na robu krila.

 

– Rigid foil technology

Plastične paličice v sprednjem robu kajta naredijo profil bolj tog. To še dodatno izboljšuje stabilnost in zmanjšuje upor.

 

– Super charger

Posebne neobvezne nastavitve. Z njimi dosežemo posebno preusmeritev vleka vrvi in lahko bridle zategnemo močneje, ko potegnemo bar. Rezultat je dodatna moč pri vožnji niz veter, ter boljši glide ratio pri vožnji v veter. Sile na baru se znatno povečajo. Obenem se poveča verjetnost, da se bodo dodatni škripci zapletli pri dvigovanju ali spuščanju kajta, kot tudi pri dvigovanju iz vode. Super charger lahko prilagajate svojim osebnim potrebam, priporočamo pa ga predvsem za tekmovalno uporabo.

 

– IKA registered

Ker je Flysurfer še posebej predan hitrostnemu dirkanju s kajtom, so se potrudili in tudi model Sonic2 registrirali. To pomeni, da se lahko s Sonicom udeležite vsakega uradnega IKA dogodka. Pred tem pa mora seveda tudi vsak tekmovalec osebno prijaviti sebe in svoj kajt.

Link za osebno registracijo kajta:

http://flysurfer.com/ika-registration/

 

 

Velikosti: 6.0, 9.0, 11.0, 13.0, 15.0 in 18.0m