Semente 2015

sementeXenonboards Semente je deska proizvedena v sodelovanju z legendarnim surf oblikovalcem Nickom Urichiom in ekipo Semete Surfboards Portugal.

Kar dela to desko edinstveno je njena dvojna uporabnost. Namenjena je namreč tako kitesurfanju, kot tudi samemu surfanju na valovih. Je zabavna in odlična v manjših valovih, kot tudi valovih, ki segajo rahlo čez višino človeka.

Narediti desko, ki dobro služi tako kajtarjem, kot tudi surfarjem ni bilo lahko. Nick je problem rešil s hitrim rockerjem in konkavo, ki je polnejša kot bri običajnih surf deskah. Ima dobro plovnost in veliko površino, ki pri surfanju pomaga ohraniti hitrost.

Natančno oblikovani robovi so spredaj mehkejše zaobljeni, na zadnjem delu pa nekoliko ostrejši, kar dela desko hitro in odzivno. Ker je deska tudi dobro plovna, pri kajtanju dela že v zelo malo vetra, pri surfanju po tudi začetnikom pomaga valove hitreje ujeti. Semente je odlična izbira za povprečne, vsakodnevne pogoje, ne glede na to, ali jo boste zapeljali s kajtom ali brez.

Na voljo je v eni velikosti s tremi smerniki. Zaradi posebne sestave iz bambusa je tudi najlažja deska v Xenon surf izboru.

Velikost: 6’0” x 20 1/8 x 2 7/16