Quadra 2015

xenon-quadra-2015Xenonboards Quadra je zabavna, lahka in hitra deska s hibridno obliko, ki zagotavlja hiter napredek. Najlepše se obnaša v malem do srednjem valu. Je ena od dveh Xenon desk, ki so ročno izdelane na Portugalskem. To jim daje še poseben pečat.

Quadra je prava izbira za vas, če si želite vsestranske deske s katero boste dvignili svoj strapless nivo na nov level. Namenjena je vožnji v malo vetra, strapless freeridu in manjšim valovom.

Na Quadri je uporabljen sistem s štirimi smerniki, ki se dobro odrežejo pri hitri vožnji in vožnji v veter. Rep deske je oblikovan tako, da omogoča lažje in hitrejše zavoje.

Z desko poleg smernikov dobite tudi podlago za boljše trenje, ki se nalepi na desko in zagotavlja dobro kontrolo tudi brez strapov.

Quadra je na voljo v treh velikostih, ki zadovojijo večino kajtarjev saj so skupaj namenjene teži od 65 fo 95kg. Čeprav so osnovane na enaki obliki, ima vsaka velikost rahlo drugačne karakteristike.

Najmanjša 5´7” je lahka, hitra freestyle strapless deska. Če  radi vozite male valove ali celo v flat pogojih izboljšujete svoje strapless znanje je to deska za vas.

Srednja 5´11” je zlata sredina med ostalima velikostima. To desko bi am priporočili, če radi kombinirate strapless freestyle z vožnjo v malih do srednjih valovih.

Največja 6´0” je preprosta in zabavna. Odlično se izkaže tudi pri vožnji v veter in v malo vetra.  Daje odličen surfarski občutek na valovih in zahteva le malo vleka od kajta za to, da ostane na vodi. Če vozite večinoma srednje valove in veter ni vedno ravno popoln na vašem spotu boste od te velikosti dobili največ. Dobro izbiro predstavlja tudi za nekoliko težje kajtarje.Velikosti:

5´7” x 19 x 1 2/8 – 22 litrov
5´11” x 19 x 1 9/8 – 23 litrov
6´0” x 18 x 2 – 27 litrov