Peak 4

# PEAK4
## Freeride, Touring, Progression

Peak 4 je že četrta generacija kajtov, ki so posvečeni predvsem dogodivščinam na snegu in travi. So foil kajti, sestavljeni iz ene same plasti tkanine. Takšna zgradba sicer ne omogoča dvigovanja iz vode, zato pa je izjemno lahka in varna. Peak 4 je direkten kajt, ki proizvede ogromno moči, četudi je vetra malo, omogoča popoln depower pri uporabi safety sistema in je zaradi svoje lahkosti tudi izjemno stabilen.
# PEAK4… adventure awaits
Če kajtate predvsem na snegu, travi ali mivki, je Peak prava izbira za vas. Kajt se lahko zloži v izjemno majhno in lahko torbo. Tako ne predstavlja velike dodatne teže pri plezanju ali hoji v hrib. S svojo majhno težo zleti že ob mininalnem vetru in vas z veliko močjo ob pravih razmerah lahkotno pripelje na vrh hriba, s katerega se lahko nato spustite s smučkami, bordom ali tudi kajtom vred. Zaradi popolnega depowra je varna izbira tudi na zahtevnejših terenih.

Peak je sešit iz optimalne kombinacije dveh materialov. To sta DLX+ in X-light tkanini, kombinirani tako, da omogočata maksimalno stabilnost in vzdržljivost.

Novost, ki predstavlja velik korak naprej od predhodnika so hibridni wingtipi, sestavljeni iz dveh slojev, kar izboljša stabilnost v sunkovitem vetru in obenem poveča odzivnost in feedback na baru.

Peak 4 daje samozavest tako začetnikom, kot naprednim uporabnikom, saj se izkaže z prijetno odzivnostjo in varnostjo na vsakem terenu.
Tehnološke podrobnosti:

## Hybrid Wingtip Technology
Na wingtipih, kotih kajta sta namesto ene plasti tkanine uporabljeni dve, ki sestavljata po dve celici na vsakem robu. Ta dodatna tkanina preveč ne obteži celotnega profila, kljub temu pa doda k aerodinamiki. Poveča se stabilnost vleka in zmanjša težnja k backstollu. S tem se je skorajda izničila nestabilnost ali opletanje tipov, kot tudi izboljšal direktni občutek na samem baru.
## B-Safe System
Poseben safety sistem, ki je optimiziran prav za ta kajt, omogoča popolno izgubo moči, ko je to potrebno. Obenem vpetje na B-linijah zagotovi enostaven ponoven dvig kajta po proženju safety sistema in minimizira zapletavanje vrvic.
## Single Skin Foilkite Concept
Kot že rečeno, je Peak 4 edini Flysurfer kajt, ki uporablja tehnologijo ene plasti tkanine na profilu. S tem se sicer izgubi zmožnost dvigovanja iz vode, izboljša pa se teža, depower, stabilnost, moč na kvadratni meter in varnost. Izboljšana je tudi vzdržljivost, saj se v nasprotju z ostalimi foil kajti ne zanaša na notranji pritisk za doseganje stabilnosti. Tako pri padcu kajta ne pride do povečanja pritiska, ki bi lahko privedel do raztrganin v tkanini.